Media


Sabbath Hela Veckan

30 års jubileum Stallet Världens Musik

CD 


Shadows 2004

Galitzianer tantzs

Shadows getting longer now

Tish nigun

Kandels hora

Freilach Furioso

Piestany Nebrezni

Tate Ziser

Mayn ruhe plats

Fun tashlikh

Sha shtil

Flaskadriga

Oy tate s'iz gut


Honga 1998

A Laibediga Honga

Freilechs von der chupe

Einzam

Suite

Zidney`s zweite bulgar

Oifn Pripetchick

Spraiz ich mir

Terk in Amerike

Yoshke furt avec

Grusche

Der Heiser bulgar

Machke

Erinerrungen


Klez 1995

Bonus Freylach Sf

Klez

Ale Brider

Freylach Von L.A.

Moldavian Hora

Der Gasn Nigun

Firen Di Mekhutonim Aheym

Yoshke Yoshke

Dzhankoye

Mazl Tov

Klezmophobia

Nigun

A Glezele Vayn

Ot Azoi

Kandels Hora

Du Meydele Du Fayns

PapirosnBiografi

 Vild Vacker Vemodig


Sabbath Hela Veckan med medlemmar från Sverige, USA och Finland bildas våren 1989. Nöjesguiden utnämner en av deras första konserter till ”årets konsert”.


2005-2019 Turnéer i Tyskland, Polen Norge och Sverige.


2004. Sabbath Hela Veckan släpper sin tredje CD ”Shadows”. Det  klassiska klezmerbandet har samlat nyskrivna låtar och traditionella melodier i nya arrangemang. Musiken har funnit sin form i en orkester som varit verksam i femton år och spelat tusentals konserter. Orkestern tar nu ett steg vidare med Shadows, och utvecklar ett språk där olika röster träder fram och tar plats.

Föreställningar på Södra Teatern och Rallarfesten, med de fem nationella minoriteterna  Judar, Romer, Samer, Tornedalingar och Sverigefinnar. Arrangerat och producerat av Sabbath Hela Veckan i samarbete med Studieförbundet vuxenskolan och rallarfesten.

Konsert med kompositioner och arrangemang av Lauri Antila med skådespelerskan och sångerskan Sannamari Patjas inspelad  av Sveriges Radio.


2003. Förutom konserter och flera workshops deltar Sabbath i teaterföreställningen "Vävarnas barn" på Finnboda varv. Spelar på sjukhus och vårdhem. En av årets stora klezmerhändelser var Klezmermaraton, 24 timmar musik inspirerad av den vilda vackra klezmermusiken. Förutom Sabbath deltog ett 70 tal musiker, svenska grupper och den fina Finska gruppen Doina Klezmer.

2002. Konserter i Sverige och Tyskland. Turnéer med programmet "Där stäppen tar slut". Sabbath håller också ett flertal workshops i klezmermusik.


2001. Sabbath deltar i SVT dramas största satsning Herr von Hancken av Hjalmar Bergman. Deltar i ett kulturutbyte med Jugoslavien, orkestern gör både konserter och workshops i Belgrad. Tillsammans med Peter Mosskin skapas föreställningen ”Där stäppen tar slut” om ett rysktjudiskt invandraröde som bygger på Peter Mosskins tre senaste romaner. Under Helsingfors klezmerfestival ger Sabbath konserter, dansworkshops och är husband på artistcaféet. Sabbath börjar arbeta på Dramaten med musikalen ”Cabaret”.

2000. Sabbath påbörjar ett samarbete med den internationellt kända Norsk-Judiska sångerskan Bente Kahan. Ger konserter i Sverige, Finland, Norge och Tyskland. Sabbath  medverkar i ”Hotell Europa” ett samarbete med artister från Östeuropa

1995-1999. Sabbath komponerar och spelar musiken till ”Den kaukasiska kritcirkeln” på Stockholm stadsteater, ”Samhällets olycksbarn” med Enskedespelets teaterensemble, samt ”Euralian” ett teaterprojekt tillsammans med ett 50-tal kulturarbetare från Östeuropa.

Sabbath deltar i festivaler som: Falun Folkmusik Festival, Vattenfestivalen, Urkult, Storjöyran, Skule Visfestival, Tammerfors Internationella Teaterfestival, Stuttgarts medelhavsfestival m.fl. Gruppen spelar i radio och på TV. Söndagsöppet, Nästa Nybroplan, Mosaik och livekonserter i radio.  Sabbath gör också ett stort antal turnéer i Sverige och utomlands. CD:n ”Honga” släpps.